In 2018 werd voor de Wevelgemse Dolfijnen voor de eerste keer gezwommen voor het goede doel in het kader van de warmste week.
Curt Deschepper en zijn team slaagden erin om in 4 uur bijna 150 zwemmers meer dan 550km te laten zwemmen.
We konden op het einde van de avond dan ook 1300€ schenken  van de Wevelgemse Voedselbank TasToe.

VZW TasToe Wevelgem verdeelt maandelijks voedselpakketten aan mensen uit Gullegem, Moorsele en Wevelgem die het financieel moeilijk hebben.
Maandelijks komen ± 75 gezinnen van verschillende gezinsgrootte of ± 220 personen. De doorverwijzing gebeurt door de sociale dienst van het OCMW.

17 vrijwilligers staan in voor de organisatie: afhalen van de producten – klaarmaken en verdeling van de pakketten. Opslag van de voorraden en verdeling van de pakketten gebeurt in de gebouwen van het OCMW.

De producten die we verdelen ontvangen we gratis van de Belgische Federatie van Voedselbanken en van het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen. Het betreft voornamelijk droge voeding. Occasioneel ontvangen we van verenigingen of privé personen financiële steun waarmee we dan extra producten aankopen: vb koffie, fruit, toiletartikelen, pampers, onderhoudsproducten… Het betreft voornamelijk verse of dure producten die we zelden gratis krijgen.

Het is de bedoeling dat vzw TasToe op termijn evolueert naar een sociale kruidenier.

VOOR MEER INFORMATIE : Agnes Baert, tel. 056/41 80 10 – agnes.baert@skynet.be